GB
Dit boek is verplichte kost voor wie geïnteresseerd is in de strijd in West Europa in de zomer en herfst van 1944. Het overal gepresenteerde verhaal (boeken, tv, internet) is altijd hetzelfde: eerst is er D-Day en de strijd in Normandië en dan is er operatie Market Garden. Wat daartussen gebeurde wordt in enkele bladzijden dan wel zinnen afgedaan. En dat is volkomen onterecht. Het Duitse 15e Leger onder Von Zangen was na de bevrijding van Antwerpen op 4 september 1944 ingesloten. Deze enorme strijdmacht op hun linkerflank spookte constant door de hoofden van de geallieerde bevelhebbers. Tegelijk probeerde het Duitse opperbevel dit leger intact uit de omsingeling te halen. Dat leek een onmogelijke taak voor een troepenmacht die grotendeels met karren of zelfs te voet moest vechten tegen een uiterst mobiele tegenstander. Toch lukte het en uiteindelijk zouden Von Zangens troepen net op tijd in Nederland arriveren om van invloed te zijn op Market Garden. Dit boek beantwoordt de vraag hoe het zover kwam en welke maatregelen beide partijen troffen om uit de problemen te komen. Het verhaal behandelt per dag de acties en zoals de lezers gewend zijn van ons is de tekst bijna voornamelijk gebaseerd op primaire bronnen en wordt het strijdverloop van beide kanten beschreven. Dit boek vertelt voor het eerst in detail het verhaal van hoe dit leger
ontkwam en vult zo een leemte in de bestaande literatuur. Daarnaast wordt ook nog een ontbrekend stuk van de slag in Normandië ingevuld.

Het boek volgt de formule van de andere twee boeken en is dus relevant voor zowel historisch geïnteresseerden als modelbouwers. Het telt 531 pagina’s, bevat meer dan 900 foto’s en ruim 100 kleurenkaarten. De oplage is beperkt dus wees er op tijd bij.
Productinformatie
Verkoopprijs: € 85
Harde kaft met leeslint
Aantal pagina’s: 531
Uitgever: De Zwaardvisch
ISBN: 978-90-800393-9-2
Taal: Engels
Formaat: 22 x 28 cm